TESZERAKT SCI-FI KLUB

 

A víz
2001 VIII.31

Tudom, hogy számotokra a víz csak akkor kerül a figyelmetek központjába amikor nincs. Pedig ez a minket szinte 90%-ban kitevő anyag, rendkívüli tulajdonságokkal bír.
Ha a Mendeleev táblázatot vesszük alapul, akkor a víznek, mivel egy hidrura, – 80° C fokon kellene főjön és – 100° C fokon megfagyón. A közönséges csapvíz izotópokból áll pontosabban az oxigén (O16, 17, 18) és a hidrogén (protiu, deutérium, tritium) három- három izotópjának keverékeiből., vagyis egy pohár vízben 150 gramm D2O jelzésű nehéz vizet találunk.
A víz meglepő kalorikus képességgel, vagyis hő elvezetési képességgel bír, ami tízszer jobb mint pl a vasé, és ami segíti abban, hogy meggátolja a gyors kihűlést vagy felmelegedést.
A víz + 4° C fokon befejezi a hideg következtében való összehúzódását és sűrűbb lesz, vagyis 0° C és +4° C fok között melegítve a víz összehúzódik ! Szilárd állapotban könnyebb mint folyékony állapotba !
A higany után a víznek van a legnagyobb felületi fezsültsége. A kapcsolat a hidrogén és az oxigén atommagok között, melyek láncot alkotnak nem szilárd, egy hidrogén atom két oxigén atommag között rezeg. Amikor a hőmérséklet csökken, a hőmozgás már nem gátolja meg az elektromágneses erőket, így minden molekula összekötődik másik négyel. Az olvadt jégből származó vízben, megtalálható kis minijéghegyek melyek létrejönnek és eltűnnek, majd újra létrejönnek Ez a félig fagyott víz rendkívül jó hatással van az élő szervezetekre. Az élőlényekben ugyanis a víznek olyan szerkezete van ami hasonlít a félig fagyot vízhez. Feltehetőleg az ilyen víz fogyasztása megkíméli a szervezetet, hogy energiát pazaroljon az ilyen szerkezetek előállítására.
A modern kutatások elégé meglepő eredményeket tárnak elénk. Ion Mânzatu professzor megfigyelte, hogy az „élet vize”, tehát az ami serkenti az élőlények tevékenységét 7,2 pH-nál nagyobb savassággal rendelkezik, míg a „fáradt víz” savassága nem éri el a 5,5 pH. Egy csepp ebből az „élet vízből” mikroszkóp alatt láthatóan pulzál, míg a hőmérséklet növekedésével  a pulzálás ritmusa felgyorsul.
A mágnesezet víz, tehát az a víz melyet egy erős mágnese téren (5.600 oersted) vezették keresztül nagyon hamar feloldja a veseköveket és 90%-ban elpusztítja az Escheria coli baktériumokat.
Már 1967-ben, két orosz kutató, Boris V. Deriaghin és N. Fodokin létrehozták azt amit ők „polywater”-nek neveztek el. Ez egy polimerizált víz, mely szilárd plexidhez hasonló formában van jelen. Ennek előállítására, desztillált vizet főznek 18 órán keresztül hajszálerek vastagságú csövekben. Ez az új víz 600° C fokon fő és – 40° C fokon fagy meg.
Napjainkban, mindjobban elterjed a homeopátia mely a „víz memóriáján” alapszik Ezt 1988-ban dr. Bevenist fedezte fel, rádöbbenve, hogy egy szer kifejti hatását meg akkor is ha 1x10 120
hígításban van jelen !!!! Ez valami olyasmit jelent mintha azt mondanám, hogy beöntök egy pohár bort egy vízerőmű gyűjtő medencéjébe, majd két hét múlva, a túlsó parton mért pohár víztől berúgok.